Ronaldo trapt Real Madrid voorbij Barcelona Sport
Ronaldo trapt Real Madrid voorbij Barcelona
Sport

Ronaldo trapt Real Madrid voorbij Barcelona

Real Madrid heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De Madrilenen maakten dinsdagavond FC Barcelona af met 1-3. De heenwedstrijd was op 1-1 geëindigd.

Meer dan 90.000 supporters zagen de thuisploeg, met Pinto in doel, hevig starten. Na nauwelijks twee minuten zagen ze al bijna de openingstreffer in het Camp Nou, maar Lionel Messi schoot met rechts voor langs. Ondanks het overwicht waren het toch de Madrilenen die op voorsprong kwamen. Gerard Piqué haalde Cristiano Ronaldo (foto) neer en de Portugees zette zelf de strafschop om. De goalgetter scoorde nu al in zes opeenvolgende Clásicos. Aan de overkant ging Cesc Fàbregas makkelijk liggen, maar scheidsrechter Udiano Mallenco liet terecht doorspelen.

De match ging de rest van de eerste helft gelijk op. Messi's listige vrije trap door en naast de muur belandde in het zijnet. Ronaldo en Higuaín zorgden voor hete momentjes bij de Catalaanse defensie, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Opnieuw Ronaldo

De Koninklijke ging na de rust op zoek naar de 0-2 en zette de Catalanen zwaar onder druk. Na een knappe actie van Ángel Di María schoot de Argentijn op doel. Zijn bal werd nog gekeerd door Pinto, maar Ronaldo stond op de juiste plaats en schoof zijn tweede van de avond binnen. Interim-trainer Jordi Roura gooide David Villa erin, maar er kwam geen verbetering in het bij momenten chaotische spel van Barça. Messi kwam er niet meer aan te pas en Ronaldo bloeide helemaal open.

Het ging van kwaad naar erger en Real had geen enkele moeite meer met de leider in de Spaanse competitie. Op een hoekschop knikte Raphaël Varane de 0-3 tegen de netten. De jonge Fransman, die ook al in het heenduel scoorde, sprong als een blij kind in de armen van zijn coach José Mourinho.

Pepe

Een Clásico kan niet zonder het nodige komedie spelen en daar deed Pepe graag aan mee. Na een lichte tik ging de Real-verdediger met zijn handen voor het gezicht theatraal tegen de grond. Gelukkig kon de Portugees er zelf om lachen. Jordi Alba maakte er in het slot nog 1-3 van, maar daar bleef het bij.

Zaterdagavond nemen de twee grootmachten het opnieuw tegen mekaar op in de Primera División. In de stand telt Barcelona 16 punten meer dan haar rivaal.

Woensdag strijden Atlético Madrid en FC Sevilla voor de tweede plaats in de finale van de Copa del Rey.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties