Rooney maakte mooiste goal in Premier League (Video) Sport
Rooney maakte mooiste goal in Premier League (Video)
Sport

Rooney maakte mooiste goal in Premier League (Video)

Een omhaal van Wayne Rooney is donderdag tot mooiste doelpunt in de geschiedenis van de in 1992 opgerichte Engelse Premier League verkozen. Het doelpunt van de 26-jarige spits van Manchester United kreeg 26 procent van de stemmen in een door de Premier League georganiseerde internetpoll.

De 'Premier League Goal of the 20 Seasons award' kaderde in de viering van het twintigjarig bestaan van de Premier League. Honderdduizenden voetbalfans van over de hele wereld brachten hun stem uit. Rooney produceerde zijn spectaculaire goal in februari 2011. Zijn acrobatische actie hielp Manchester United aan een 2-1 zege tegen aartsrivaal Manchester City.

Bergkamp

De Nederlander Dennis Bergkamp strandde met een doelpunt dat hij in 2002 voor Arsenal tegen Newcastle scoorde met 19 procent van de stemmen op de tweede plaats in de poll. Een goal voor Arsenal in 2000 tegen Manchester United leverde de Fransman Thierry Henry met 15 procent de derde plaats op.

Tien jaar geleden werd een doelpunt van David Beckham (Manchester United) van aan de middenlijn nog tot mooiste doelpunt in tien jaar Premier League verkozen.

"Ik ben opgegroeid met het kijken naar de Premier League. Om dan deze verkiezing te winnen, geeft een geweldig gevoel", reageerde Rooney. "Er stonden zoveel fantastische goals op de shortlist. Ik denk dan aan treffers van Alan Shearer, Paolo Di Canio, Tony Yeboah, David Beckham... Doelpunten die ik als kind op televisie zag. Met hen te kunnen wedijveren en dan nog winnen ook is een grote eer. Ik ben heel erg trots."

Foto: PN

1. Bekijk de goal van Wayne Rooney:

2. Bekijk de goal van Dennis Bergkamp:

3. Bekijk de goal van Thierry Henry:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties