Rusland furieus: 68 Russische atleten uitgesloten van de Olympische Spelen Sport
Rusland furieus: 68 Russische atleten uitgesloten van de Olympische Spelen
Sport

Rusland furieus: 68 Russische atleten uitgesloten van de Olympische Spelen

Het Internationaal Sporttribunaal heeft vandaag het beroep afgewezen van 68 Russische atleten om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Enkele maanden geleden was er een dopingbom ontploft in Rusland met een schorsing van bijna alle professionele atleten uit het Russische atletiek tot gevolg. Er zou een heus dopingnetwerk zijn dat zelfs door de staat werd gesteund. Ook sporters die nooit in contact waren gekomen met doping werden geschorst. Rusland en al deze atleten gingen dus in beroep tegen deze beslissing, maar deze werd vandaag afgewezen.

De Russen zelf zijn natuurlijk furieus en noemen dit een puur politieke beslissing: "Het is onaanvaardbaar dat elke atleet uitgesloten wordt. We zullen de uitspraak van het TAS onderzoeken en de nodige stappen ondernemen, want dit kunnen we niet zo laten. Dit is een politieke beslissing."

Het is overigens mogelijk dat Rusland en Poetin binnenkort nog wat bozer gaan worden. Het Olympisch Comité gaat namelijk in de komende dagen beslissen of er ook in andere disciplines Russische sporters moeten geschorst worden. Indien dit ook daadwerkelijk zou gebeuren dan zal het schuim wellicht op de mond van de hele Russische sportwereld staan.

Bron: Sporza

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties