Sagan pakt vierde ritzege USA Pro Challenge, van Garderen eindwinnaar

De Amerikaan Tejay van Garderen (BMC) heeft zondag in eigen land de USA Pro Challenge op zijn naam geschreven. Zijn leidersplaats in het algemene klassement kwam in de slotrit niet meer in gevaar. De dagzege in de zevende en laatste etappe was opnieuw voor Peter Sagan. De Slovaak van Cannondale toonde zich de snelste in […]

De Amerikaan Tejay van Garderen (BMC) heeft zondag in eigen land de USA Pro Challenge op zijn naam geschreven. Zijn leidersplaats in het algemene klassement kwam in de slotrit niet meer in gevaar.

De dagzege in de zevende en laatste etappe was opnieuw voor Peter Sagan. De Slovaak van Cannondale toonde zich de snelste in een massasprint na een etappe over 116,5 km in en rond Denver.

Voor Sagan (foto) was het al zijn vierde ritzege in deze Amerikaanse rittenkoers. Hij haalde het voor de Canadees Ryan Anderson (Optum p/b Kelly Benefit Strategies) en de Italiaan Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare Pro Cycling Team). Voor Greg Van Avermaet (BMC) was met een vijfde plek andermaal een ereplaats weggelegd.

In de eindstand telt Tejay van Garderen 1:30 voorsprong op zijn Zwitserse ploegmaat Mathias Frank. Thomas Danielson (Garmin-Sharp), een andere Amerikaan, is derde op 1:42.

“Deze eindzege voelt heel goed aan”, reageerde Van Garderen, die vrijdag de klimtijdrit in Vail won. “Ik ben er hier al enkele keren dichtbij geweest, dus is het geweldig eindelijk eens te winnen.”

Foto: Peter Sagan

Foto AFP

Reacties

wpDiscuz