Santambrogio net als Di Luca betrapt op doping in Giro Sport
Santambrogio net als Di Luca betrapt op doping in Giro
Sport

Santambrogio net als Di Luca betrapt op doping in Giro

De Italiaan Mauro Santambrogio is net als zijn ploegmaat bij Vini-Fantini Danilo Di Luca betrapt op dopinggebruik tijdens de Giro. Dat schrijft de Gazzetta dello Sport. Volgens de Spaanse krant testte Santambrogio al positief tijdens de eerste rit in de Ronde van Italië.

Santambrogio schreef één ritzege op zijn naam en werd negende in het eindklassement. Daarnaast won hij de GP Larciano en haalde hij ereplaatsen in de Ronde van Trentino, de Trofeo Laigueglia, de GP Camaiore en Tirreno-Adriatico. Er was sprake van een doorbraak voor de 28-jarige Italiaan.

Ploegnaam bevuild

Zijn positieve dopingtest volgt op die van ploegmaat Danilo Di Luca. Opvallend is dat de teambaas toen meteen reageerde dat Di Luca een geïsoleerd geval was. Nu blijkt dus het tegendeel. Santambrogio is de derde dopingzondaar van de laatste Giro. Ook Fransman Sylvan Georges (Ag2r-La Mondiale) liep tegen de lamp, met een positieve test op heptaminol.

Santambrogio wordt door de UCI voorlopig geschorst, tot de Italiaanse Wielerbond heeft beslist of hij het antidopingreglement heeft geschonden. De Italiaan kan nog een tegenexpertise aanvragen.

MCe/Belga Beeld: Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties