Saudi-Arabië is het nieuwe walhalla voor (gepensioneerde) topvoetballers. Maar wat verdienen ze daar? Sport
Saudi-Arabië is het nieuwe walhalla voor (gepensioneerde) topvoetballers. Maar wat verdienen ze daar?
Sport

Saudi-Arabië is het nieuwe walhalla voor (gepensioneerde) topvoetballers. Maar wat verdienen ze daar?

Recentelijk is er iets opmerkelijks aan de hand binnen de voetbalwereld. Een opvallende trend manifesteert zich in Saudi-Arabië, waar sterspelers vanuit de hele wereld gaan voetballen en daar zeker niet armer van worden. Nu niet dat dit ons verbaast, maar wat verdienen die toppers nu precies daar in de woestijn?

De aanvang van dit ‘fenomeen’ startte bij niemand minder dan Cristiano Ronaldo. Hij deed de overgang vanuit de Europese top om zijn voetbalcarrière in het Midden-Oosten voort te zetten. Deze transfer van Ronaldo zorgde voor een kettingreactie, waarbij andere bekende spelers hetzelfde pad insloegen. Neymar was onlangs de laatste in het rijtje, door een lucratieve overstap naar het Saudische Al-Hilal te verzilveren.

Lang lijstje prominente voetballers

Anderen die Neymar voorgingen zijn onder anderen Karim Benzema, Sadio Mané, N’Golo Kanté, Marcelo Brozovic en Sergej Milinkovic-Savic. Laten we even inzoomen op de inkomsten van deze prominente voetballers in Saoedi-Arabië. Cristiano Ronaldo prijkt bovenaan de lijst met een jaarlijks loon van een indrukwekkende 200 miljoen euro. En nee, dit is geen typfout. Karim Benzema volgt hem op de voet met een jaarloon van ongeveer 120 miljoen euro.

Zelf je kans wagen? 

N’Golo Kanté verdient ongeveer 100 miljoen euro per jaar, terwijl Neymar ruim 80 miljoen euro per jaar mag bijschrijven. Zelfs de spelers die lager op de ranglijst staan, ontvangen aanzienlijke bedragen. Riyad Mahrez ontvangt jaarlijks 50 miljoen euro, terwijl Sadio Mané niet ver achterblijft met 40 miljoen euro. Kortom, het voetballandschap in Saudi-Arabië ziet er op korte termijn plots helemaal anders uit. Zelfs in de lagere klassen worden er aardige bedragen uitbetaald. Dat kon je hier bij ons eerder al lezen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties