Schaatskoorts rond Elfstedentocht barst los Sport
Schaatskoorts rond Elfstedentocht barst los
Sport

Schaatskoorts rond Elfstedentocht barst los

De vriestemperaturen hebben bij onze noorderburen de schaatskoorts rond de Elfstedentocht de hoogte in gejaagd. Ook na volgende week woensdag zou het blijven vriezen. Daardoor blijft schaatsend Nederlands hopen op groen licht voor de Elfstedentocht.

Dat berichten verschillende Nederlandse media. Weerbureaus Weeronline.nl, MeteoConsult en Weerplaza zeggen dat de weersomstandigheden helemaal meezitten. Volgens Weeronline.nl is er een grote kans dat de Elfstedentocht eind januari kan plaatsvinden.

De vorst houdt volgende week met 70 procent kans aan, de klok rond. Omdat er geen sneeuw op het ijs ligt en er weinig wind is, kan de ijslaag steviger worden. Die moet over het hele parcours minstens 15 cm dik zijn. Weerplaza voorspelt dat het ijs op maandag 28 januari tussen de 15 en 24 cm dik zal zijn.

Rustige reactie

De vereniging Friesche Elfsteden reageert koeltjes. Ze is niet van plan om op de zaken vooruit te lopen. "Het is aan de natuur of er een Elfstedentocht komt. We moeten eerst afwachten of het blijft vriezen en of het hard genoeg gaat vriezen. Over een datum doen we geen enkele uitspraak', zegt woordvoerder Immie Jonkman.

IJsvereniging Hulshorst laat helikopters over het ijs aan het Veluwemeer vliegen, om de sneeuw weg te blazen.

MCe Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties