Scheidsrechter grijpt in wanneer bokser KO viert door 'tegenstander te begraven' Sport
Scheidsrechter grijpt in wanneer bokser KO viert door 'tegenstander te begraven'
Sport

Scheidsrechter grijpt in wanneer bokser KO viert door 'tegenstander te begraven'

Bokser Caleb Plant werd nogal kordaat tot de orde geroepen door de scheidsrechter na zijn KO-zegen tegen Anthony Direll. Plant vierde zijn overwinning namelijk als een soort van grafdelver en dat is natuurlijk weinig respectvol. Zeker wanneer je tegenstander op dat moment tegen het canvas ligt en behandeld wordt.

Plant was de wereldkampioen in het IBF super middengewicht totdat hij vorig jaar tegen Canelo Alvarez een eerste nederlaag uit zijn carrière leed. In zijn eerste gevecht sinds die nederlaag – tegen Direll – landde Plant in de negende ronde een body shot gevolgd door een indrukwekkende linkse hoek op de kaak van zijn tegenstander, die meteen neerzeeg.

'Graf graven'

De scheidsrechter beëindigde de kamp en er kwam direct medisch personeel in de ring. Plant vierde zijn overwinning door te doen alsof hij het graf van zijn tegenstander aan het graven was. Scheidsrechter Harvey Dock zag de respectloze viering en rende snel naar de Amerikaan toe om hem aan te pakken en weg te sturen. Plant beweerde na het gevecht dat het ‘graven van het graf’ zijn manier was om de ruzie tussen hem en Direll te begraven.

Plant kreeg naar eigen zeggen herhaaldelijk te horen van Direll dat hij ‘een kracht had’ in de aanloop naar hun kamp. In zijn interview na het gevecht zei Plant: "Je weet dat deze overwinning goed voelde voor mij. Je hebt gehoord hoezeer hij me haat en me uitscheldt. Hij zei zelfs: 'Ik laat me nooit verslaan door een blanke', maar laat me je vertellen dat huidskleur geen gevechten wint, dit wint gevechten, wat erin zit. En wat ik hier heb, is meer dan hij had.”

"Boem baby!"

"Ik had de hele tijd volledige controle. Mijn coach zei me geduldig te blijven, niet naar het publiek te luisteren en bij het spelplan te blijven. Dat is wat we deden en toen… boem baby!" ging hij verder. Ondanks dat hij werd getackeld door de scheidsrechter, bleef Plant zijn viering herhalen en doen alsof hij vuil op Dirrell schepte. Plant heeft nu 13 knock-outs tijdens zijn 22 overwinningen en aast op een rematch tegen Alvarez. Hieronder beelden van de bijzondere viering…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties