Schokkend: Voetbalsupporter verliest hand door granaat van politie (video)

Derby’s in het voetbal, altijd leuk. Supporters zijn dan net iets hitsiger dan anders. De politie echter ook, en in Macedonië liep dat niet bepaald gezellig af…Afgelopen weekend stonden de Macedonische ploegen Pelister en Vardar tegenover elkaar. Twee ploegen die elkaar niet kunnen zien of ruiken, althans zo vullen de supporters het in om het […]

Derby’s in het voetbal, altijd leuk. Supporters zijn dan net iets hitsiger dan anders. De politie echter ook, en in Macedonië liep dat niet bepaald gezellig af…
Afgelopen weekend stonden de Macedonische ploegen Pelister en Vardar tegenover elkaar. Twee ploegen die elkaar niet kunnen zien of ruiken, althans zo vullen de supporters het in om het spannend te houden. Zoals het een goede derbywedstrijd betaamt, liep het tegen het einde van de wedstrijd dan ook danig uit de hand.

Er was echter genoeg politie aanwezig om de gemoederen te bedaren, maar toen één van die flikken een granaat in het supportersvak zwierde en een supporter die terug wilde smijten, ontplofte het ding en mocht de terugsmijter afscheid nemen van zijn hand. Extreem pijnlijk, maar de man bleef bij bewustzijn en nam opvallend rustig zijn telefoon om de hulpdiensten te bellen.

De wedstrijd eindigde op 1-0 voor Vardar, maar de club had maar aandacht voor één zaak: “Deze overwinning betekent niets als een supporter zijn hand verliest”, klonk het. En terecht. (KDN)

Reacties

wpDiscuz