Schokkende details onthuld uit verhoor Juve-speler in Italiaans gokschandaal: “We breken je benen!” Sport
Schokkende details onthuld uit verhoor Juve-speler in Italiaans gokschandaal: “We breken je benen!”
Sport

Schokkende details onthuld uit verhoor Juve-speler in Italiaans gokschandaal: “We breken je benen!”

De Italiaanse voetballer Nicoló Fagioli (21) heeft als eerste zijn straf gekregen in het gokschandaal dat de Italiaanse voetbalwereld op zijn grondvesten doet daveren. De Juventus-middenvelder is voor 7 maanden effectief geschorst vanwege zijn betrokkenheid bij illegaal gokken. Deze ‘milde’ straf werd toegekend vanwege zijn bekentenis. Tijdens zijn verhoor onthulde Fagioli schokkende details over zijn gokverslaving, waarbij hij op het hoogtepunt 2,7 miljoen euro aan schulden had.

Het gokprobleem van Fagioli werd blootgelegd tijdens het verhoor dat La Gazetta dello Sport heeft kunnen inzien. Fagioli bekende dat hij zijn eerste illegale weddenschappen afsloot op tenniswedstrijden voordat hij zich ook op voetbalwedstrijden richtte, zoals Torino-Milan in september 2022 en internationale wedstrijden in de Champions League. Hoewel hij geen weddenschappen plaatste op zijn eigen clubs, Cremonese of Juventus, gokte hij wel op andere teams zoals Inter-Real Madrid.

Geld lenen bij familie en vrienden

Hij maakte gebruik van illegale gokplatformen zoals Icebet en Betart. Fagioli werd voor het eerst geïntroduceerd in de wereld van illegaal gokken door een vriend van het Italiaanse nationale U21-team (hij hint daarmee op Sandro Tonali). Deze liet hem zien hoe gemakkelijk het was en verzekerde hem dat er geen sporen zouden worden achtergelaten. Zijn gokverslaving leidde al snel tot enorme schulden. In korte tijd stapelden de schulden zich op tot 250.000 euro, en uiteindelijk bereikten ze het verbijsterende bedrag van 2,7 miljoen euro.

Fagioli bleef gokken in een wanhopige poging om zijn schulden af te betalen, maar dit verergerde alleen maar zijn financiële situatie en hij leende geld bij teamgenoten en vrienden. Zijn gokprobleem werd duidelijk zichtbaar tijdens een voetbalwedstrijd tussen Sassuolo en Juventus in april, waar hij in tranen uitbarstte op de bank nadat hij een fout had gemaakt op het veld. Dit voorval trok de aandacht van de media. Fagioli erkent zijn gokverslaving en is momenteel in therapie om zijn probleem aan te pakken.

"Ik zag geen uitweg meer"

“Het achtervolgde me en ik zag geen uitweg. Ik kon er amper door slapen, terwijl de druk van de illegale gokkantoren groeide om mijn schulden af te betalen,” verklaarde de voetballer. In die mate dat Fagioli zwaar werd bedreigd. “We zullen je benen breken’, kreeg ik te horen,” onthulde hij. Hij heeft beloofd al zijn openstaande schulden aan vrienden en teamgenoten terug te betalen. Naast zijn schorsing van 7 maanden door de Italiaanse voetbalbond heeft Fagioli ook een boete van 12.500 euro gekregen.

Bovendien is hij verplicht om tien keer in het openbaar te spreken met mensen die dezelfde ervaringen hebben gehad als hij. Wat betreft Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo moet er nog een uitspraak worden gedaan. Tonali werd ondervraagd nadat zijn computer in beslag was genomen. Hij bekende dat hij illegaal weddenschappen had geplaatst op wedstrijden, zelfs op die van zijn toenmalige team AC Milan, maar beweerde dat zijn sportieve prestaties hierdoor niet werden beïnvloed. Omdat het bij Tonali om weddenschappen op zijn eigen team ging, riskeert hij een zwaardere straf dan Fagioli.

Klokkenluider noemt nog andere namen

De Italiaanse media speculeren zelfs over een schorsing van minstens 12 maanden. Nicolò Zaniolo van Aston Villa (voorheen AS Roma) zou mogelijk alleen beboet worden. Hij beweerde dat hij alleen poker en blackjack speelde en was zich niet bewust van de illegale apps die hij daarvoor gebruikte. Klokkenluider Fabrizio Corona noemde nog drie namen als betrokkenen bij het Italiaanse gokschandaal: Stephan El Shaarawy (AS Roma), Federico Gatti (Juventus) en Nicolò Casale (Lazio). Op dit moment zijn de aanklachten tegen hen nog niet duidelijk en is er nog geen onderzoek gestart.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties