Schoonvader reed 161 km/u voor koersschoenen Stijn Vandenbergh Sport
Schoonvader reed 161 km/u voor koersschoenen Stijn Vandenbergh
Sport

Schoonvader reed 161 km/u voor koersschoenen Stijn Vandenbergh

De schoonvader van profwielrenner Stijn Vandenbergh (29) is maandag door de Brugse politierechtbank veroordeeld voor een heel aparte snelheidsovertreding. L.D. (60) moest immers in allerijl de koersschoenen van zijn schoonzoon naar de start van de Ronde van Vlaanderen brengen.

De ochtend van de Ronde van Vlaanderen merkte de renner van Omega Pharma-Quick-Step dat hij de verkeerde schoenen bijhad. Zijn vriendin schakelde haar vader in om de juiste koersschoenen nog snel naar Brugge te brengen. Dat lukte, en Stijn Vandenbergh eindigde op een knappe 14de plaats.

L.D. uit Heule had echter het gaspedaal stevig ingeduwd om de wedstrijd van de boomlange renner te redden. Op de autosnelweg in Oostkamp werd hij geflitst aan 161 kilometer per uur. Zijn advocaat wees erop dat de man zich in een uitzonderlijke situatie bevond. Bovendien had hij nog een blanco strafblad.

De politierechter veroordeelde de schoonvader van Stijn Vandenbergh tot een geldboete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel. Hij moet zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties