Sensatie in de dartwereld: onbekende 'Pikachu' steekt alle toppers in z'n zak en wint German Darts Championship Sport
Sensatie in de dartwereld: onbekende 'Pikachu' steekt alle toppers in z'n zak en wint German Darts Championship
Sport

Sensatie in de dartwereld: onbekende 'Pikachu' steekt alle toppers in z'n zak en wint German Darts Championship

De dartwereld is versteld door Ricardo 'Pikachu' Pietreczko (28). Als 63ste gerangschikt in de wereld, heeft Pietreczko in één avond zowel Bunting, Wright als Michael Van Gerwen verslagen. Hij schokte iedereen door het German Darts Championship te winnen.

Ricardo Pietreczko was sprakeloos en euforisch na zijn overwinning. Hij viel op het podium neer met tranen in zijn ogen, niet wetend wat hij met zijn overwinning aan moest. Pietreczko is niet de bekendste in de dartwereld. Hij kreeg een PDC Tour Card voor de seizoenen 2022 en 2023 tijdens de Q-School in 2022. Hij speelde al in twee halve finales van de PDC Pro Tour. Eerder dit jaar had hij zijn grootste succes in de tweede European Darts Open, waar hij de finale verloor van Rob Cross na het verslaan van Nentjens, Wright en Bunting.

Bijnaam

Zijn bijnaam 'Pikachu' trekt zeker ook de aandacht. "Ik heb nooit iets met Pokémon gehad", vertelde Pietreczko eerder aan de Duitse media. "De bijnaam kwam door een verspreking tijdens een toernooi. Mijn achternaam werd verkeerd geïnterpreteerd als Pikachu en de naam bleef hangen." Hij was al in de zevende hemel na het verslaan van Killington en Bunting, maar het verslaan van Van Gerwen was het hoogtepunt van de avond. Na vijf breaks op rij in de openingsfase, liep Van Gerwen achter met 2-3.

Corona?

Enkele legs later stond Pietreczko met 6-3 voor, nog één leg verwijderd van de overwinning. Ondanks dat Van Gerwen drie legs op rij won, kon Pietreczko hem toch verslaan in de beslissende leg, tot vreugde van de Duitse fans. Van Gerwen was niet in zijn gebruikelijke vorm, wat hij achteraf toewees aan mogelijke coronasymptomen. Hij kan nu wat herstellen, maar binnen tien dagen moet hij zich voorbereiden op het EK.

In de finale tegen Peter Wright behield Pietreczko zijn hoge niveau en kroonde zich zo tot winnaar van het German Darts Championship, na het gooien van vier 100+ finishes. Dit is de grootste overwinning van zijn carrière tot nu toe.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties