Sensatie: KV Mechelen verliest alles in blessuretijd Sport
Sensatie: KV Mechelen verliest alles in blessuretijd

Onwaarschijnlijke match: Cercle kon zoals zo dikwijls niet scoren, tot de 87e minuut. Dan scoorde Kabananga de aansluitingstreffer, en in blessuretijd ging de thuisploeg zelfs nog over de bezoekers, die eerst gevleid op 0-2 waren gekomen.

Cercle, in de shirts van jaargang 1971-72 (zonder de sponsornaam van toen), nam meteen het initatief. Al snel schoot D'Haene een gat in de lucht na een leuke aanval. Een tegenprik bracht Mats Rits, die de voorkeur kreeg op Junker, een schietkans, hij mikte voorlangs. Op een stevige knal van Kabananga moest Biebauw als eerste doelman aan het werk, hij duwde de bal naast. Ook een schot van Smolders na een actie van D'Haene wist hij uit de schietbaan te duwen. Het viel dan wel wat stil, al bleven de betere acties van de thuisploeg komen en won die de meeste duels. En ineens viel de 0-1, tegen de gang van het spel.

Wel een schitterend doelpunt: inworp van Ghomsi, Rits legde af tot bij Cordaro die de bal mooi in de bovenhoek stuurde (0-1). Zijn eerste goal in meer dan één jaar. Nauwelijks bekomen of het werd 0-2: Cordaro ontsnapte, Cornelis leek hem licht te hinderen toen de aanvaller inhield om te schieten. De strafschop was zeker licht, maar Seth De Witte faalde niet vanop de stip : 0-2. Cercle aangeslagen, Van Acker mikte net voor de rust nog een schietkans over.

Van 0-2 naar 3-2 in zeven minuten

Na de rust kwam het eerste gevaar van invaller Buyl, Biebauw tikte zijn poging in hoekschop. Scheidsrechter Lambrechts, die al na de 0-2 de controle verloor, stuurde Ghomsi met een tweede gele kaart weg toen die Uchebo op de hiel trapte. Biebauw hield nog een doelpoging van Buyl uit zijn doelvlak en blonk uit. Maar... Cercle bleef eerst de doelkansen missen: pogingen van Smolders en Buyl misten van een haar een gapende doelmond en een prima Biebauw stond lang pal, tot de aansluitingstreffer van Kabanag. Die viel erg laat, maar toch keerde alles nog. In een sensationeel slot scoorden invallers Buyl en Naudts nog. 3-2, wat een ontknoping!