Simons (Nürnberg) scoort en wint, De Bruyne verliest Sport
Simons (Nürnberg) scoort en wint, De Bruyne verliest

In de Duitse Bundesliga heeft de top vier zaterdag geen punten laten liggen. Kevin De Bruyne (Werder Bremen) en Timmy Simons (1. FC Nürnberg) scoorden allebei.

Hannover 96 - Werder Bremen: 3-2

Tweede in de stand Hannover nam het op tegen het Werder Bremen van onze landgenoot Kevin De Bruyne. Al na tien minuten stond de thuisploeg 2-0 voor, na goals van Huszti en Andreasen. Hunt maakte niet veel later de aansluitingstreffer.

Na de rust zorgde De Bruyne op aangeven van de Nederlander Elia voor de gelijkmaker. Toch verloor de ploeg uit Bremen nadat man van de match Huszti zijn tweede van de avond scoorde. De Hongaar haalde echter het einde niet. Hij werd met twee keer geel naar de kleedkamers gestuurd.

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Nürnberg: 2-3

Het Borussia Mönchengladbach heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na een half uur stond het al 0-2 achter. Eerst maakte Timm Klose de 1-0 en tien minuten later kopte onze landgenoot Timmy Simons de bal tegen de netten. Op slag van rust trapte De Jong de aansluitingstreffer met links in doel.

In de tweede helft maakte de Zwitser Xhaka de gelijkmaker, maar nauwelijks drie minuten later was de feestvreugde bij de bezoekers alweer over. Assist-gever Kiyotaki scoorde zelf het winnende doelpunt.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: 3-0

Borussia Dortmund won met 3-0 van Bayer Leverkusen. Voor de rust zetten Hummels en Blaszczykowski op tien minuten tijd de bezoekers op een achterstand van twee doelpunten. In de tweede helft kopte Lewandowksi een vrije trap van Marco Reus in doel.

Bayern München - FSC Mainz 05: 3-1

Bayern München haalde het met 3-1 van Mainz 05. De doelpunten kwamen van Mandzukic en Schweinsteiger na 2 en 13 minuten spelen. Op het uur kreeg de bezoekende ploeg een strafschop. Szalai zette die om. Toni Kroos maakte een einde aan de spanning door met een prachtige volley de 3-1 eindstand op het bord te zetten.

VfB Stuttgart en Fortuna Düsseldorf speelden 0-0 gelijk.

In de rangschikking blijft Bayern München op kop, met twee punten meer dan eerste achtervolgers Hannover 96, Borussia Dortmund en Nürnberg. Borussia Mönchengladbach staat op een gedeelde zevende plaats, Bremen staat achtste.