Sjef De Wilde start revalidatie ondanks knieproblemen Sport
Sjef De Wilde start revalidatie ondanks knieproblemen
Sport

Sjef De Wilde start revalidatie ondanks knieproblemen

Sjef De Wilde (Veranda's Willems-Accent), de 30-jarige wielrenner van die begin april in de Scheldeprijs zwaar ten val kwam, is ondanks een extra knieblessure gestart met zijn revalidatieprogramma.

De Wilde liep bij zijn val onder andere twee gebarsten halswervels en een barst in de onderrug op. Daarnaast is er ook nog een kwetsuur aan de knie vastgesteld die mogelijk een invloed zal hebben op zijn revalidatie.

Vorige week werd het bloed uit zijn linkerknie verwijderd en werd vastgesteld dat er ook een probleem was met de kruisbanden. In hoeverre deze beschadigd of gescheurd zijn kan nog steeds niet vastgesteld worden.

Daarenboven is er ook een spierscheur van de linkerkniebuiger, waardoor een krachttekort optreedt in het linkerbeen.

Ondanks deze extra tegenslag start De Wilde dinsdag met een revalidatieproces onder medische begeleiding, met specifieke oefeningen voor nek, rug en benen.

Als alles volgens plan verloopt zou hij op 24 mei een eerste keer buiten mogen fietsen. Over drie tot vier maanden zou hij dan helemaal hersteld moeten zijn.

Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties