Sleutelbeenbreuk voor Cancellara Sport
Sleutelbeenbreuk voor Cancellara
Sport

Sleutelbeenbreuk voor Cancellara

Fabian Cancellara, de topfavoriet voor de zege in de Ronde van Vlaanderen, zal de wedstrijd niet voor de tweede keer in zijn carrière winnen. De Zwitser kwam op zestig kilometer van de finish zwaar ten val en moest opgeven. Zijn sleutelbeen is gebroken.

De valpartij kwam op een banaal moment tijdens een bevoorradingszone vlak na de beklimming van de Koppenberg. De renner van Radioshack bleef minutenlang liggen op het asfalt.

Cancellara heeft een sleutelbeenbreuk opgelopen en wordt naar Bazel overgevlogen. Zijn deelname voor Parijs-Roubaix zou dan ook in het gedrang komen.

Incidenten

Eerder deze Ronde gebeurden er nog meer valpartijen en andere incidenten. Onder meer Stijn Devolder kwam ten val, maar kon terug op de fiets kruipen. Een aantal volgwagens kwamen ook met elkaar in botsing.

Kort voor de tweede beklimming van de Oude Kwaremont kwam Sebastian Langeveld ook zwaar ten val een aanrijding met een toeschouwer. Ook de Nederlander moest opgeven.

Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties