'Snelste man op twee handen' verbreekt op indrukwekkende wijze twee wereldrecords (video) Sport
'Snelste man op twee handen' verbreekt op indrukwekkende wijze twee wereldrecords (video)
Sport

'Snelste man op twee handen' verbreekt op indrukwekkende wijze twee wereldrecords (video)

‘De snelste man op twee handen’ heeft op indrukwekkende wijze nog twee wereldrecords verbroken. Zion Clark, die zonder benen is geboren, heeft opnieuw bewezen dat hij over ongelooflijke krachten, maar vooral ook een geweldige ‘mindset’ beschikt. De 24-jarige Clark heeft zijn Guinness Book of Record-titels uitgebreid na het uitvoeren van de hoogste ‘box jump’ op handen en de meeste ‘diamond push-ups’ in drie minuten in sportschool The Dogpound in Los Angeles.

Hoewel hij al het record voor de snelste sprint van 20 meter op handen had gebroken, verbrak de atleet het record voor de hoogste sprong op handen na een sprong van 76 centimeter, waarmee hij het record van 60 centimeter verpulverde. Maar Clark waagde nog een poging en deed daar gewoon nog een schepje bovenop: 83 centimeter! Maar hij was nog niet klaar, want daarna deed hij 248 diamond push-ups in minder dan drie minuten.

Geen excuses

Met zijn tatoeage 'NO EXCUSES'; is het duidelijk dat Clark deze woorden naleeft. Hoewel Clark niet graag een uitdaging uit de weg gaat, gaf hij tegenover Guinness World Records toe dat de ‘diamond push-ups’ hem op de proef stelden. Maar uiteindelijk zette hij door, in het besef dat het een kwestie was van 'verstand boven materie'. Hij zei: "Als je deze push-ups doet, en je haalt 100, 150, 200, dan begint de echte pijn en kan je twee dingen doen: je stort in en stopt, of je zegt: bekijk het maar en je blijft doorgaan tot je dat doel bereikt hebt.”

Lastige jeugd bij pleeggezinnen

Clark, die lijdt aan het ‘caudaal regressie’ syndroom, waardoor hij geen benen heeft, groeide op in pleeggezinnen. Hij vertelde dat hij in die tijd genadeloos werd gepest. "Ik groeide de eerste 17 jaar van mijn leven op in het pleegzorgsysteem, en daarin zit veel pijn en misbruik", zei hij. "Dat maakte mijn leven heel moeilijk. Ik werd pas geadopteerd toen ik bijna dakloos was. Dat is wat er voor nodig was om mij te adopteren: ik werd bijna op straat gezet."

Maar toen zijn adoptiemoeder hem inschreef voor sport, had Clark eindelijk zijn doel in het leven gevonden. Hij zei: "Veel mensen lieten me links liggen en schreven me af als een probleemkind, en zij gaf me een kans en gaf me de stabiliteit die ik nodig had, zodat ik me kon richten op het sporten." Gezien zijn honger naar succes denken we dat dit niet het laatste record is dat Clark zal breken! Hieronder wat geweldige beelden…

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties