Solo slim! Vanthourenhout verlengt Europese titel na foutloze koers, opgave Thibau Nys Sport
Solo slim! Vanthourenhout verlengt Europese titel na foutloze koers, opgave Thibau Nys
Sport

Solo slim! Vanthourenhout verlengt Europese titel na foutloze koers, opgave Thibau Nys

Michael Vanthourenhout, de huidige Belgisch en Europees kampioen, heeft opnieuw op het perfecte moment toegeslagen. Wout van Aert en Mathieu van der Poel waren nog niet terug in het veld, Thibau Nys had een mindere dag en Lars van der Haar maakte te veel foutjes op de modderige en gladde baan om echt in de race te komen.

"Ik voelde me sterk en ging van start tot finish vol gas," zei Vanthourenhout. "Het seizoen verliep tot nu toe niet zo goed, maar op de Koppenberg voelde ik me al goed, ook al kon ik dat toen niet omzetten in resultaten." Maar in Pontchâteau lukte het wel.

"Twijfelde of hij het zou volhouden"

Laurens Sweeck nam een snelle start voor de Belgen, maar viel al snel terug. In de tweede ronde ging titelverdediger Michael Vanthourenhout ervandoor. Op dat moment kon niemand voorspellen dat dit de beslissende zet zou zijn. "Ik vond zijn eerste helft van de race fantastisch, maar eerlijk gezegd twijfelde ik of hij het vol zou houden," zei bondscoach Sven Vanthourenhout.

Nys met een mindere dag

Het was aan de Nederlanders om te reageren, maar Joris Nieuwenhuis kreeg een lekke band. In de derde ronde probeerde de Brit Cameron Mason een reactie te plaatsen, maar Eli Iserbyt hield hem in bedwang met Pim Ronhaar in zijn wiel. Halverwege de race sloot de Nederlandse kopman Lars van der Haar aan bij de achtervolgers. De andere topfavoriet, Thibau Nys, slaagde er niet in om met Van der Haar mee te gaan en zo was de koers voor de Belgische favoriet voorbij: hij had geen goede dag.

(lees verder onder de video)

Lekke band voor Iserbyt

Eli Iserbyt kreeg ook een lekke band, dus Van der Haar was zijn belangrijkste ondersteuning kwijt. In de vijfde ronde probeerde de Nederlandse kopman zijn tweede troef uit te spelen om de kloof met Vanthourenhout te dichten, maar na een glijpartij moest Van der Haar opnieuw alles geven. Het parcours was al zwaar, modderig en glad, en toen het begon te regenen in het laatste kwart van de race, werd het nog uitdagender.

Foutloze race van Vanthourenhout

Maar Vanthourenhout bleef een foutloze race rijden. In de zevende van acht ronden was de race beslist. Vanthourenhout had zijn voorsprong op Cameron Mason vergroot en Lars van der Haar maakte opnieuw een slipper. Na een fantastische race mocht Vanthourenhout zijn armen in de lucht steken. Cameron Mason eindigde knap als tweede, terwijl Van der Haar het brons pakte.

(Bron: nieuwsblad.be)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties