Spaanse clubs in opstand tegen Real en Barça Sport
Spaanse clubs in opstand tegen Real en Barça
Sport

Spaanse clubs in opstand tegen Real en Barça

De 'kleine' Spaanse eersteklassers komen in opstand tegen Real Madrid en Barcelona en eisen een eerlijker verdeling van de televisiegelden. Daarmee wordt de Primera Division met een nieuw probleem bedreigd, nog geen twee weken na het einde van de spelersstaking die leidde tot uitstel van de competitiestart.

Volgens radiozender RNE is José María del Nido, de voorzitter van FC Sevilla, de aanvoerder van de opstand. De preses riep zijn collega's in eerste klasse op om in bijeen te komen, maar nodigde de voorzitters van Real en Barça niet uit.

Centraal op de agenda van de vergadering staat de eis om een betere verdeling van de televisiegelden.

Titelstrijd

De Spaanse pers rekende uit dat de Real Madrid en FC Barcelona meer krijgen dan de achttien andere eersteklassers samen.

"Met deze ongelijke verdeling is de titelstrijd al vooraf beslist", klaagde del Nido, die de Spaanse eerste klasse "de grootste smeerlapperij ter wereld" noemde.

Nog volgens mediaberichten namen Real en Barça al contact op met verschillende andere clubs om hen af te raden zich bij het initiatief van Sevilla aan te sluiten.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties