Spelen de Rode Duivels vanavond tegen veredeld B-elftal Cyprus?

Vanavond kunnen de Rode Duivels geschiedenis schrijven. Winst tegen Cyprus betekent automatisch een derde, historische plaats op de wereldranking. Leek sowieso een niet al te moeilijke opdracht, en blijkt nu ook nog eens dat de toppers van het piepkleine land vanavond ontbreken.Met Defour, Meunier en vooral Lukaku missen de Rode Duivels vanavond enkele niet onbelangrijke […]

Vanavond kunnen de Rode Duivels geschiedenis schrijven. Winst tegen Cyprus betekent automatisch een derde, historische plaats op de wereldranking. Leek sowieso een niet al te moeilijke opdracht, en blijkt nu ook nog eens dat de toppers van het piepkleine land vanavond ontbreken.
Met Defour, Meunier en vooral Lukaku missen de Rode Duivels vanavond enkele niet onbelangrijke schakels, maar de overige weelde in beschouwing gelaten, begrijpen we maar al te goed dat ze niet al te hard gemist gaan worden.

Cyprus – nummer 85 op de wereldranking – heeft niet zoveel speling als onze gouden generatie. Blijkt dat het eiland in de Middellandse Zee het vanavond moet waarmaken zonder eerste doelman Georgallides, ervaren rotten Aloneftis en Charalambides die elk zo’n tien interlandgoals achter hun naam hebben staan, en aanvaller Christofi, die het Bosnische voetbalfeest verpeste met twee treffers. Als de Cyprioten dan dus al uitblinkers hadden, zijn ze er vanavond niet bij.

Onze nationale trots krijgt vanavond dus een veredeld B-elftal voorgeschoteld. Trainer Charalambos Christodoulou voelt de bui al hangen. “Iedereen weet dat de Rode Duivels favoriet zijn. België is de beste ploeg in de groep en heeft ook een van de beste teams in de wereld. Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd”, klonk het. Nu ja, ze moeten het leer natuurlijk nog altijd tussen de palen krijgen, hé. Allez, les Belgskes! (KDN)

web surveys

Reacties

wpDiscuz