Spelers Al-Jazira stampen Franky Vercauteren buiten Sport
Spelers Al-Jazira stampen Franky Vercauteren buiten
Sport

Spelers Al-Jazira stampen Franky Vercauteren buiten

Het avontuur zit er al op voor voormalig Genk-trainer Franky Vercauteren. Op zijn contract stond een jaar geschreven, maar dat heeft zijn club Al-Jazira zopas mooi gehalveerd.
Redelijk pijnlijk nieuws voor Franky Vercauteren. De 55-jarige trainer die een half jaar geleden volledig uit het niets Racing Genk achter zich liet, mag nu zijn biezen pakken bij zijn droomclub Al-Jazira. Eind augustus vorig jaar kreeg hij een aanbieding van de club uit Abu Dhabi, daar waar olie aan de bomen groeit. Reden genoeg om Genk, waarmee hij net kampioen speelde, vaarwel te zeggen en op vakantie te gaan naar de Verenigde Arabische Emiraten.

“Er zijn verschillende redenen waarom ik voor Al Jazira heb gekozen. Die redenen vertel ik later wel, maar ik ben hier niet voor het geld. Ik zal proberen af te maken wat mijn voorganger hier heeft opgebouwd”, klonk het toen nog overgemotiveerd. Helaas moet hij zijn woorden terugtrekken, want de spelers zagen hem liever gaan dan komen. “Vercauteren is een goeie coach, maar kwam niet overeen met de spelers. We hebben geprobeerd om hen te verzoenen, maar dat is niet gelukt. We zijn niet over één nacht ijs gegaan in onze beslissing”, vertelt het bestuur van Al-Jazira.

Niet dat de ploeg het slecht deed, want na 14 speeldagen staan ze op de derde plaats in de competitie en woensdag won het nog zijn eerste wedstrijd in de Aziatische Champions League, maar de spelers waren het niet eens met Vercauterens tactiek. Exit dus ook voor hulptrainer Hugo Broos die maar al te graag mee op reis ging. Vervanger van dienst is de Braziliaan Caio Junior. (KDN)

Het plotse ontslag van Vercauteren bij Genk eind augustus vorig jaar:

Vercauteren in betere tijden bij Al-Jazira eind november vorig jaar:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties