'Spooknet' Hoffenheim wordt geveild voor goed doel Sport
'Spooknet' Hoffenheim wordt geveild voor goed doel
Sport

'Spooknet' Hoffenheim wordt geveild voor goed doel

Het inmiddels beruchte doelnet van de Duitse voetbalclub Hoffenheim, verantwoordelijk voor het door leverkusen-spits Stefan Kiessling gemaakte spookdoelpunt van afgelopen vrijdag, wordt geveild voor een goed doel. Dat meldde Hoffenheim dinsdag.

Kiessling maakte de 'Phantomtor' in het duel Hoffenheim-Leverkusen (1-2). In de 70e minuut kopte Kiessling de bal voorbij doelman Koen Casteels, maar in het zijnet. Leverkusen werd echter toch een doelpunt toegekend. Scheidsrechter Felix Brych had niet opgemerkt dat de bal via een gat in het net in doel beland was.

"Het doelnet heeft heel wat commotie en irritatie teweeggebracht", zei Hoffenheim-voorzitter Peter Rettig. "De veiling voor een goed doel is een mooi initiatief in ruil voor de schade die het net heeft veroorzaakt."

De Duitse Voetbalbond behandelt nog steeds het bewuste voorval, nadat Hoffenheim formeel protest aantekende tegen de 2-1 zege van Leverkusen.

Het 4,5 kilogram zware net wordt op 7 december geveild op een gala-avond in het kader van de 'Een Hart voor Kinderen"-campagne.

BELGA Foto EPA/AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties