Sportpaleis ontvangt vanaf 30 september wereldtop turnen Sport
Sportpaleis ontvangt vanaf 30 september wereldtop turnen
Sport

Sportpaleis ontvangt vanaf 30 september wereldtop turnen

Op maandag 30 september start in het Antwerpse Sportpaleis het 44ste wereldkampioenschap artistieke gymnastiek. Het evenement is een van de hoogtepunten van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 en vindt plaats exact 110 jaar na het vorige in de Scheldestad georganiseerde WK turnen, wat toen zelfs het eerste wereldtoernooi voor deze sport was. Er nemen 431 gymnasten deel uit 76 landen, onder wie 9 Belgen.

Het wereldkampioenschap is bij turnen het grootste evenement na de Olympische Spelen. Nagenoeg de volledige wereldtop artistieke gymnastiek zal van 30 september tot 6 oktober aanwezig zijn in het Sportpaleis, dat volledig door het toernooi wordt ingepalmd. Voor het Belgische publiek is het dan ook een unieke gelegenheid om spectaculaire atleten als de Nederlander Epke Zonderland aan het werk te zien.

Ook de Belgische delegatie start het WK met de nodige ambitie. De selectie bestaat uit zes mannen (Donna-Donny Truyens, Jimmy Verbaeys, Daan Kenis, Dennis Goossens, Thomas Neuteleers en Kristof Schroé) en drie vrouwen (Gaelle Mys, Laura Waem, Lisa Verschueren).

In de aanloop naar het WK werd in Antwerpen al heel wat aandacht aan het turnen geschonken, aangezien in het Europese Jaar de topsportevenementen steeds omkaderd worden met evenementen voor jongeren en buurtbewoners. Er waren onder meer sessies van de Bewegingsschool XL voor kleuters en een initiatie 'Start to turnen' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook de volgende weken zijn er nog demonstratiedagen gepland.

Tickets voor het WK zelf zijn overigens nog altijd te koop via www.antwerpgymnastics2013.com/tickets

Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties