Standard wint van Bergen en wordt vierde Sport
Standard wint van Bergen en wordt vierde

Standard heeft de Waalse clash met Bergen gewonnen met 2-1. De Luikenaars springen door deze overwinning over Kortrijk naar de vierde plaats in het klassement.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Bergen loerde op de counter en Standard zocht naar een gaatje in de verdediging van de bezoekers. In de 36e minuut zorgde Cyriac voor het eerste doelpunt op Sclessin. Hij omspeelde zijn verdediger en trapte de bal voorbij doelman Olivier Werner.

Nauwelijks twee minuten later stond Bergen al twee goals achter. Batshuayi maakte op bijna identieke manier als zijn ploegmaat Cyriac de 2-0.

Een bedrijvige Serge Gakpé viel ook in de tweede helft op. Net voor het uur trapte de debutant vanaf 25 meter op het doel van Bergen, maar de bal ging net langs.

Tien minuten voor het einde zorgde topschutter Jérémy Perbet voor de aansluitingstreffer. Hij liep moeiteloos voorbij zijn verdedigers en maakte zijn achttiende treffer van het seizoen.

In de laatste minuten ging Bergen volop voor de gelijkmaker, maar Matthys en Mombongo kwamen niet meer tot scoren.

Bergen blijft zo hangen op een tiende plaats, met even veel punten als Beerschot. Standard telt nu met 38 punten één punt meer dan Kortrijk en drie minder dan AA Gent en Club Brugge. Anderlecht blijft alleen leider met 49 punten.