Standard zet Zulte Waregem na de pauze magistraal opzij Sport
Standard zet Zulte Waregem na de pauze magistraal opzij

Standard heeft Zulte Waregem thuis geklopt met 2-0. De goals vielen pas 20 en 10 minuten voor tijd. Standard startte opvallend geduldig aan de wedstrijd en een stormloop bleef uit. De thuisploeg wilde sowieso uitkijken voor Zulte Waregem, dat zelf ook weinig ruimte weggaf.

De eerste kans viel pas na 20 minuten te noteren. De fauw draaide een voorzet mooi tot op het hoofd van Pourié, maar zijn kopbal was niet gekadreerd. Even later was het bijna raak aan de overkant, waar Standard Zulte-goalie Bossut tot een dubbele redding dwong. Ciman knalde een vrije trap recht op doel en Bossut blokkeerde met zijn lichaam vervolgens de rebound van Vainqueur. Voor de rust kon enkel Cacérès nog voor wat opschudding zorgen met zowat de grootste kans voor de bezoekers. Hazard sneed een vrije trap goed aan, maar de kopbal van zijn ploegmaat kon en moest veel beter.