Steenrijke Indonesiër koopt Inter Milaan Sport
Steenrijke Indonesiër koopt Inter Milaan
Sport

Steenrijke Indonesiër koopt Inter Milaan

De Indonesische mediamagnaat Erick Thohir is voortaan de sterke man bij Inter Milaan. Huidig voorzitter Massimo Moratti maakte dinsdag bekend dat de Indonesiër het merendeel van de clubaandelen heeft gekocht.

Volgens de Italiaanse media heeft Thorir 70 procent van de Inter-aandelen overgenomen. Hij zou daarvoor 300 miljoen euro op tafel hebben gelegd. De Indonesiër is ook al eigenaar van de Philadelphia 76'ers (NBA) en DC United (MLS).

Moratti weet naar eigen zeggen nog niet of hij voorzitter van Inter Milaan zal blijven. Hij volgde in die functie zijn vader op in 1994. "Dat zullen we binnenkort bespreken. Maar ik ben tevreden dat er na maanden onderhandelen een akkoord uit de bus is gekomen."

Internazionale kroonde zich in 2010 tot wereld- en Europees kampioen maar beëindigde vorig seizoen op een ontgoochelende negende plaats in de Serie A. Daardoor komt de club dit seizoen niet in actie in Europa. Momenteel is Inter vierde in de Serie A.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties