Sterk Bayern München wint in ijskoud Moskou Sport
Sterk Bayern München wint in ijskoud Moskou
Sport

Bayern München heeft woensdagavond zijn vijfde zege op rij geboekt in de Champions League. Op het veld van CSKA Moskou werd het 1-3 voor de titelverdediger.

Na achttien minuten stond de 0-1 op het scorebord. Thomas Müller zette voor vanop links en de Nederlander Arjen Robben trapte de openingsgoal in de korte hoek. Net voor de rust kreeg de thuisploeg twee uitstekende kansen, maar Keisuke Honda wrong ze allebei de nek om.

Ex-Dortmundspeler Mario Götze breidde de Duitse voorsprong uit na een knappe dribbel langs drie tegenstanders. Honda zorgde voor de 1-2 via strafschop, maar ook de 'Rekordmeister' kreeg een penalty nadat Robben neergehaald werd door Georgi Schennikov. Müller stuurde doelman Igor Akinfeev de verkeerde hoek in. CSKA raakte nog de lat, maar de 1-3 voor de mannen van coach Pep Guardiola bleef ongewijzigd.

Door deze zege blijft Bayern foutloos in de Champions League. De Duitsers breken ook een record met tien CL-overwinningen op een rij. Op 10 december speelt het zijn laatste groepsfasematch tegen Manchester City.