Sterk Frankrijk en Engeland op ramkoers Sport
Sterk Frankrijk en Engeland op ramkoers

Het zag er even naar uit dat de wedstrijd vanavond niet afgewerkt kon worden. De teams waren amper vijf minuten aan het voetballen toen scheidsrechter Bjorn Kuipers de troepen naar binnen stuurde. Reden: een hevig onweer boven Donetsk. Een uurtje later kon de wedstrijd alsnog hervat worden.

In een sterke tweede helft toonde Frankrijk zich de betere en wist het zich via Menez en Cabaye te verzekeren van 0-2 winst. Na 52 minuten kreeg de wedstrijd dan toch wat het nodig had: een doelpunt. Via Ribéry kwam de bal bij Menez terecht. Hij schoot ditmaal wel goed
genoeg en zette de 0-1 dan toch op het bord. Amper een minuut later deed Frankrijk de wedstrijd helemaal op slot. Benzema bediende Cabaye. Die twijfelde geen seconde en schoof beheerst binnen.

Frankrijk neemt door deze overwinning de leidersplaats in met vier punten. Oekraïne moet nog even geduld oefenen om zeker te zijn van de volgende ronde in het eigen EK.

Zweden en Engeland gingen beiden op zoek naar een eerste overwinning. Engeland was dit maal op zijn hoede, want in een officieel duel kon het nog nooit winnen van Zweden. Dat deed het nu voor de eerste keer wel, het werd 2-3.

Nadat de ZWeden in de eerste helft op 0-1 werd gezet, brak de wedstrijd pas echt open in de tweede helft. Na een owngoal van Glenn Johnson en een doelpunt van Mellberg was opeens Engeland op achtervolgen aangewezen en de Britten kozen voor de vlucht vooruit. Walcott maakte via een ver schot gelijk, terwijl Welbeck met een prachtig hakje de EK droom van de Zweden aan diggelen sloeg.

Ondanks wat druk van de Zweden kwamen ze niet meer tot scoren. De gevaarlijkste bal was zelfs nog voor Gerrard. De Engelsen nemen zo samen met Frankrijk de leiding van Groep D. Voor de Zweden is het verhaal op het EK gedaan.