Sterke Courtois pakt beker tegen Real Sport
Sterke Courtois pakt beker tegen Real
Sport

Sterke Courtois pakt beker tegen Real

Atlético Madrid heeft vrijdag de Spaanse bekerfinale gewonnen. Thibaut Courtois en co versloegen Real Madrid met 1-2, mede dankzij enkele knappe saves van onze landgenoot.

De eerste kans voor De Koninklijke was al dadelijk raak. Cristiano Ronaldo kopte een hoekschop vanaf rechts mooi in voorbij Courtois. Na een dik uur stonden de bordjes opnieuw gelijk. Radamel Falcao stuurde ploegmaat Diego Costa knap diep en de Braziliaan schoot de 1-1 via de paal in doel.

In de tweede helft werd het nog even heel warm voor het doel van Courtois. Karim Benzema raakte de paal, de rebound van Mesut Özil werd van de lijn gehaald. Wat later trof Ronaldo opnieuw de paal bij een lage vrije trap.

Na acht minuten in de verlengingen kopte Miranda de winning goal tegen de netten. José Mourinho was even daarvoor naar de tribunes gestuurd na opmerkingen aan het adres van de scheidsrechter, zijn Portugees goudhaantje Ronaldo moest naar de kleedkamers na natrappen. Aan de stand veranderde niets meer.

Voor de 21-jarige Courtois is deze Copa del Rey al de derde prijs in twee seizoenen in de Spaanse hoofdstad. Vorig jaar won Atlético al de Europa League en pakte het de Europese Supercup.

Voor Los Colchoneros is het de eerste keer in veertien jaar dat het erin slaagt te winnen van de stadsrivaal.

Foto AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties