Steven Defour over de rooie na 'kwaadaardige tifo' (video) Sport
Steven Defour over de rooie na 'kwaadaardige tifo' (video)
Sport

Steven Defour over de rooie na 'kwaadaardige tifo' (video)

Italiaanse toestanden, dat is het minste wat je kan zeggen van de match tussen Standard en Anderlecht. Met als grote verliezer de man waar het hele spelletje rond draaide: Steven Defour.
Het was de eerste keer dat de voormalige kapitein van de Rouches terugkeerde naar Sclessin. Voor de supporters van Standard staat de keuze om naar eeuwige concurrent Anderlecht te transfereren gelijk met landverraad. En dat lieten ze merken met een opgemerkte tifo, waarop het afgehakte hoofd van Defour te zien is. Zowat iedereen veroordeelt de afbeelding, maar in ons doorgaans doodbrave landje zijn we nu eenmaal niet veel gewoon. Wie wel eens een match in Italië meepikt, kijkt niet echt op van deze toestanden.

En de Standard-supporters haalden hun gram. Het lontje van Defour bleek te kort. Hij had al een keer geel gepakt, maar in de 52ste minuut had Standard-speler Milec verzorging nodig. Normaal wordt de bal dan buiten getrapt, maar Defour maakte van de gelegenheid gebruik om deze poeierhard in het publiek te trappen - volgens sommigen recht naar de plek waar de tifo had gehangen. Een tweede keer geel voor de Rode Duivel, waarna hij met rood van het veld moest. Het signaal voor de Anderlecht-aanhang om zitjes op het veld te gooien.

Er werd tussen haakjes ook gevoetbald. Ciman scoorde in zijn allerlaatste match de openingstreffer, terwijl ook De Camargo zijn goaltje nog kon meepikken. Dat gebeurde overigens allemaal na de uitsluiting van Defour. Blijkbaar heeft de vermaledijde tifo toch zijn effect gehad... (KA)

Herbekijk hier de bewuste fase met Defour en laat ons weten wat jij van de tifo vindt!:

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties