Stoppen slaan door bij Ronaldo: rood na ellenboog en 'vuist zwaaien' naar scheidsrechter Sport

Opnieuw stond hij in de schijnwerpers, maar ditmaal in een negatief daglicht. Cristiano Ronaldo (39) kreeg gisteren rood tijdens de wedstrijd van Al-Nassr. De Portugese sterspeler raakte gefrustreerd toen zijn team 2-0 achter stond tegen Al-Hilal in de halve finale van de Saudi Super Cup.

Vier minuten voor het einde kreeg Ronaldo een directe rode kaart nadat hij herhaaldelijk Ali Al-Bulayhi van Al-Hilal met zijn elleboog raakte. Al-Bulayhi probeerde tijd te rekken na een tackle, wat Ronaldo irriteerde. De aanvaller liet zich meeslepen door zijn frustratie en kreeg de rode kaart, terwijl de tribunes gevuld werden met Messi-gezangen in het Mohammed Bin Zayed Stadium in Abu Dhabi.

Ook een vuist naar de scheidsrechter?

Op social media circuleert ook een video waarin het lijkt alsof Ronaldo zijn vuist naar de scheidsrechter balt nadat hij uitgesloten werd. De beelden zijn niet helemaal duidelijk; het kan ook zijn dat Ronaldo uit frustratie op de bal wilde slaan en niet naar de scheidsrechter. Hoe dan ook, Ronaldo's teamgenoot Abdulrahman Ghareeb (rugnummer 29) lijkt geschrokken van de actie. De frustraties waren duidelijk voelbaar bij Ronaldo en zijn team.

(lees verder onder de video)

Scherpe reactie van Al-Nassr

"Je kunt niet veranderen wat al besloten was," aldus een scherpe reactie op het officiële Instagram-account van Al-Nassr na de wedstrijd. Bij zijn vertrek vroeg Ronaldo cynisch aan het publiek om de scheidsrechter een applaus te geven. Al-Hilal leidde met 2-0 dankzij doelpunten van Salem Al-Dawsari en Malcom. Diep in blessuretijd kon Sadio Mané nog een tegendoelpunt scoren voor Al-Nassr, maar verder kwamen ze niet.

(Bron: hln.be)