Stybar: "WK veldrijden in Hoogerheide blijft een mogelijkheid" Sport
Stybar: "WK veldrijden in Hoogerheide blijft een mogelijkheid"
Sport

Stybar: "WK veldrijden in Hoogerheide blijft een mogelijkheid"

De Tsjechische voormalige wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick.Step) wil dit seizoen aan de start verschijnen van zes veldritten. Daarnaast sluit hij deelname aan het Tsjechisch kampioenschap en zelfs het wereldkampioenschap niet uit. Dat maakte Omega Pharma-Quick.Step vrijdag bekend.

'Stybi', die onlangs voor de tweede keer op rij de benefietcross 'Boonen & Friends' op zijn naam mocht schrijven, start op 21 december in de veldrit in Essen, dat is de vierde manche van het seizoen in de BPost Bank Trofee veldrijden. Nadien volgt de bijzonder drukke kerstperiode. Stybar rijdt achtereenvolgens de Wereldbekermanche in Zolder (26/12), gevolgd door de Azencross in Loenhout (27/12), de veldrit in Bredene (28/12) en de avondcross in Diegem (29/12). Op nieuwjaarsdag zakt de Tsjech af naar Baal voor de Grote Prijs Sven Nys.

"Veldrijden is een passie voor mij, maar ik weet nog niet of ik kan starten in het Tsjechische kampioenschap. Er staat dan immers een trainingskamp met onze ploeg op het programma. Het wereldkampioenschap (2 februari in het Nederlandse Hoogerheide, red) blijft wel een mogelijkheid. Alles hangt af van mijn prestaties in het veld en mijn voorbereiding op het wegseizoen", aldus Stybar.

Foto: AFP

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties