Sven Nys: "Wereldbeker is meteen weg" Sport
Sven Nys: "Wereldbeker is meteen weg"
Sport

Sven Nys: "Wereldbeker is meteen weg"

Sven Nys (Crelan-Euphony) werd zondag helemaal niet door het geluk gediend in Valkenburg. Na een val, twee lekke banden en een kettingbreuk staakte hij in de slotfase de strijd. "De Wereldbeker is meteen weg, maar ik ben ondertussen oud genoeg om dat te relativeren", vertelde de regerende wereldkampioen na afloop.

"Ik denk niet dat ik ooit al zoveel pech had in één wedstrijd. Dat kan echter gebeuren", aldus Nys. "In het begin was ik redelijk goed weg en toen Van der Haar en Pauwels heel snel doortrokken, koos ik bewust voor een wat rustiger tempo. Ik werd ook steeds beter, maar met zoveel pech ben je kansloos. Als je goed bent, kan je op dit parcours zeker een kloof van twintig seconden dichten. Vooral de tweede lekke band kwam er op een zeer slechte plaats en daarna brak ook nog mijn ketting."

Ook Niels Albert (BKCP-Powerplus) mag na een teleurstellende elfde plaats zijn ambities opbergen om de Wereldbeker voor de tweede keer op rij te winnen. "Ik denk dat de Wereldbeker al weg is, maar daar lig ik nu niet wakker van", stelde Albert. "Ik had een heel slechte dag, het draaide gewoon vierkant. En dan had ik ook weer een slechte start. Het begint stilaan een ramp te worden. Als het niet snel betert, zal ik er nog veel crossen door verliezen. Er staan altijd veel mensen aan de kant die commentaar hebben bij die starts, maar over mogelijke oplossingen heb ik nog niemand gehoord."

Belga Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties