't Is crisis bij het racingteam van Anthony Kumpen Sport
't Is crisis bij het racingteam van Anthony Kumpen
Sport

't Is crisis bij het racingteam van Anthony Kumpen

Het KRK Racing Team van Anthony Kumpen, Raf Vanthoor en Koen en Kris Wauters begon met twee bolides aan de Blancpain Endurance Series. Naar Paul Ricard trekken ze met slechts één wagen.

Raf Vanthoor, Koen Wauters en Dennis Retera zullen er volgende week samen een team vormen op de Mercedes SLS AMG GT3 met nummer 14. De twee pechvogels die er niet meer bij zullen zijn, zijn Anthony Kumpen en Karl Wendlinger.

Marius Ritskes, één van de rijders van het KRK Racing Team, heeft namelijk de komende maanden geen tijd meer om te gaan racen. Een overvolle agenda zorgt ervoor dat hij zich het komende seizoen op zijn zakelijke activiteiten moet concentreren.

Marius Ritskes nam een flink deel van het budget van KRK voor zijn rekening, waardoor het team een investeerder verliest. Het budget wordt dus flink kleiner en een nieuwe investeerder vinden midden het seizoen is onmogelijk.

Twee piloten van het team, Karl Wendlinger en Anthony Kumpen, mogen de rest van het seizoen thuis blijven.

Het KRK Racing Team zal normaliter nog wel deelnemen aan de 24 uren van Francorchamps, die eind juli plaatsvinden.

Koen Wauters, die kan het racen nog wel combineren met andere zaken. Hoofdredacteur zijn van een magazine bijvoorbeeld. Het resultaat daarvan, de eerste Wauters-Menzo, ligt weldra in de rekken. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties