Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling over Lewis Hamilton: "Ja, dat is gebeurd" Sport
Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling over Lewis Hamilton: "Ja, dat is gebeurd"
Sport

Teambaas Red Bull doet explosieve onthulling over Lewis Hamilton: "Ja, dat is gebeurd"

Eind augustus verlengde Lewis Hamilton (38) na maanden van onderhandelingen zijn contract bij Mercedes. Gedurende die tijd wierp de zevenvoudig wereldkampioen echter een lijntje uit naar concurrerende teams, waaronder Red Bull. Volgens teambaas Christian Horner was er contact tussen het kamp van de Britse coureur en het Oostenrijkse team, dat Max Verstappen als boegbeeld heeft.

"We hebben in de loop der jaren verschillende gesprekken gehad over een mogelijke overstap van Lewis", onthulde Horner aan Daily Mail. "Zijn entourage heeft een paar keer contact opgenomen. Niet zo lang geleden, eerder dit jaar, werd gepeild of er interesse van onze kant was. Maar ik zie Max en Lewis niet samen trainen. De dynamiek zou niet kloppen. We zijn honderd procent tevreden met wat we hebben."

Samenwerking Verstappen - Hamilton in de Formule 1?

Een samenwerking tussen Verstappen en Hamilton zou opmerkelijk zijn geweest, aangezien de twee bekend staan als aartsrivalen. Eerder in het seizoen gooide Mercedes nog flink met modder in een poging de glans van het succes van Verstappen te verminderen. Geruchten over onderhandelingen tussen Hamilton en Ferrari deden al langer de ronde. Volgens Horner vonden er inderdaad serieuze gesprekken plaats op hoog niveau.

"Hamilton sprak zeker met Ferrari"

"Hij ontmoette ook John Elkann, de eigenaar van Ferrari," zei de Brit. "Ik denk dat er serieuze gesprekken zijn geweest. Het was in mei, rond de Grand Prix van Monaco. Misschien is er ook gesproken met Vasseur, de teambaas. Maar in ieder geval met Elkann." Hamilton heeft zelf altijd ontkend dat er contact is geweest met Ferrari, laat staan met Red Bull. Bij het ondertekenen van zijn nieuwe contract bij Mercedes benadrukte hij dat de onderhandelingen zo lang duurden omdat er ‘enkele zaken moesten worden rechtgezet’.

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties