Teammanager Rode Duivels op staande voet ontslagen Sport
Teammanager Rode Duivels op staande voet ontslagen
Sport

Teammanager Rode Duivels op staande voet ontslagen

Nicolas Cornu, teammanager van de Rode Duivels, is naar verluidt vandaag op staande voet ontslagen. Reden voor het ontslag zou het niet annuleren van het hotel voor de spelersvrouwen zijn. Die vergetelheid kostte de bond maar liefst 300.000 euro.
De Rode Duivels hielden aan hun Braziliaans avontuur een serieuze kluif over. Hun plaats in de kwartfinale leverde hen maar liefst 1 miljoen euro over. Maar dat mooie bedrag wordt overschaduwd door een flaterend management dat heel wat onnodige kosten maakte. Zo ziet de bond al 300.000 euro aan hun neus voorbijgaan omdat het vrouwenhotel niet geannuleerd werd terwijl de dames helemaal niet mee afzakten naar ginder. Daarnaast werden er kamers in het hotel van de Rode Duivels niet gebruikt en stond er vervoer voor niets of niemand aan het hotel. Kostenplaatje: zeker 400.000 euro. Met andere woorden: bijna de helft van hun Braziliaanse winsten weggesmeten.

Helaas moest iemand die blunder ontgelden en dat blijkt nu teammanager Nicolas Cornu te zijn. Cornu werkt sinds 2011 als teammanager voor de Rode Duivels. Voordien was hij als woordvoerder van de Rode Duivels aan de slag tot Stefan Van Loock die functie overnam. Ondertussen is ook Van Loock het opgestapt bij onze nationale ploeg.

De blunder van 400.000 euro is niet het enige wapenfeit in het blunderboek van Cornu. In 2011 riep hij Jonathan Walasiak – toen actief bij derdeklasser Heppignies-Lambusart – telefonisch op voor de wedstrijd tegen Finland. Een vergissing, zo bleek, want eigenlijk moest ie Axel Witsel verwittigen… (KDN)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties