Tennissers krijgen vanaf 2015 extra grasweek tussen Roland Garros en Wimbledon Sport
Tennissers krijgen vanaf 2015 extra grasweek tussen Roland Garros en Wimbledon
Sport

Tennissers krijgen vanaf 2015 extra grasweek tussen Roland Garros en Wimbledon

Vanaf 2015 ligt er tussen het einde van Roland Garros en het begin van Wimbledon een periode van drie weken, een week meer dan vandaag het geval is. Dat moet de tennissers de kans geven beter aan het gras te wennen.

De ATP (de overkoepelende organisatie in het mannentennis) zat de afgelopen weken samen om tegemoet te komen aan de grieven van de spelers. Die klaagden immers al lang over de té beperkte aanpassingsperiode om van het gravel (Roland Garros) over te schakelen naar het gras (Wimbledon).

Drie weken tussen

Op de kalender van 2015, die de ATP publiceerde op zijn website, zijn er drie weken ingelast tussen het einde van Roland Garros (op 7 juni) en het begin van Wimbledon (op 29 juni). Met ook nog het toernooi van Newport in de Verenigde Staten na Wimbledon, zal het grasseizoen de facto zes weken duren.

De ATP-kalender omvat in 2015 in totaal 62 toernooien, verspreid over 31 landen en zes continenten. Er wordt gespeeld van begin januari (in Australië, India en Qatar) tot eind november (met de Masters in Londen).

Belga, archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties