Theo Bos reed 14 Giro-ritten met gebroken ruggenwervel

De Nederlandse wielrenner Theo Bos blijkt al tijdens de tweede etappe van de Ronde van Italië een ruggenwervel te hebben gebroken. De sprinter van Rabobank kreeg dat donderdag pas te horen na uitgebreid onderzoek in een ziekenhuis. “Een wervel onderin de rug, L3, blijkt toch gebroken te zijn”, aldus Bos. Bos klapte tijdens de bewuste […]

De Nederlandse wielrenner Theo Bos blijkt al tijdens de tweede etappe van de Ronde van Italië een ruggenwervel te hebben gebroken. De sprinter van Rabobank kreeg dat donderdag pas te horen na uitgebreid onderzoek in een ziekenhuis. “Een wervel onderin de rug, L3, blijkt toch gebroken te zijn”, aldus Bos.

Bos klapte tijdens de bewuste etappe in het Deense Herning tegen het asfalt toen hij een massasprint wilde voorbereiden. Hij verbeet de pijn tot en met de zestiende etappe maar stapte uiteindelijk toch af omdat de pijn bleef opspelen.

“Ook na de Giro bleef ik maar last hebben”, reageert Bos op de website van Rabobank. “Ik had vooral veel pijn na het fietsen, niet zo gek dus naar nu blijkt. Nu moet ik het even twee weken rustig aan doen. De wervel kan met rust herstellen. Dit is echt balen, maar tegelijkertijd ben ik wel blij dat het duidelijk is waar de pijn vandaan komt.”

Foto PhotoNews

Reacties

wpDiscuz