Thomas Dekker breekt onderbeen

De Nederlandse wielrenner Thomas Dekker (Garmin-Sharp) heeft zijn rechteronderbeen gebroken, zo bleek dinsdagochtend na een MRI-scan. “Al die pijn is te verklaren. Onderbeen gebroken, net onder mijn knieschijf…”, zo meldt de 29-jarige Dekker op Twitter. Hij zou zes weken buiten strijd zijn en mist zeker de ploegentijdrit van zondag (22 september) op het WK wielrennen […]

De Nederlandse wielrenner Thomas Dekker (Garmin-Sharp) heeft zijn rechteronderbeen gebroken, zo bleek dinsdagochtend na een MRI-scan.

“Al die pijn is te verklaren. Onderbeen gebroken, net onder mijn knieschijf…”, zo meldt de 29-jarige Dekker op Twitter. Hij zou zes weken buiten strijd zijn en mist zeker de ploegentijdrit van zondag (22 september) op het WK wielrennen in Firenze.

“Ik viel tijdens de verkenning van de proloog van de Ronde van Alberta”, verklaart hij op de website van zijn management. “Dat is nu precies twee weken geleden, maar de pijn bleef maar aanhouden.”

Na de Ronde van Alberta stond Dekker aan de start van de GP Québec, maar daar viel hij na 30 kilometer op zijn andere knie ten gevolge van een aanrijding. De Nederlander moest afstappen en ook starten in de GP Montréal bleek onmogelijk.

“Het ging gewoon echt niet meer. Ik ben naar huis gevlogen om me daar verder te laten onderzoeken. Daar kwam deze breuk aan het licht. Die zit net onder mijn rechterknie. Ik moet zes weken rust houden, dus dat betekent automatisch het einde van dit seizoen. Ik ben vanzelfsprekend ontzettend teleurgesteld”, besluit Dekker.

Foto Photo News

Reacties

wpDiscuz