Thomas Dekker: "Zal niemand sparen bij dopingbekentenis" Sport
Thomas Dekker: "Zal niemand sparen bij dopingbekentenis"
Sport

Thomas Dekker: "Zal niemand sparen bij dopingbekentenis"

Wielrenner Thomas Dekker gaat tegenover de Nederlandse Dopingautoriteit een volledige bekentenis afleggen over zijn dopingverleden.

De 28-jarige Nederlander, die anderhalf jaar geleden na een dopingstraf terugkeerde in het peloton, zal daarbij niemand sparen. "Ik heb ervoor gekozen alles wat ik weet te vertellen: namen, data en details", laat hij woensdag in een verklaring weten.

Het gesprek met het Nederlandse antidopingbureau zal volgens zijn management SEG binnen twee weken plaatsvinden. Dekker, die rijdt voor het Amerikaanse Garmin-Sharp, verblijft momenteel in Spanje voor een trainingskamp.

"Als lid van Team Garmin-Sharp met hun beleid en waarden, als Nederlandse wielrenner en lid van de Nederlandse wielerbond, als ex-dopingzondaar die 2 jaar schorsing uitzat en als voorstander van een schone sport, maak ik bekend dat ik zal getuigen en de Dopingautoriteit alle hulp ga geven de wielersport verder op te schonen", verklaart Dekker. "Er zijn tal van personen betrokken bij mijn dopingverleden. Ik ga alle details, inclusief de namen van mensen die me erbij geholpen hebben, overleggen."

Thomas Dekker zat een dopingschorsing uit tussen 2009 en 2011. Het toenmalige toptalent liep in 2009 tegen de lamp toen hij voor Silence-Lotto uitkwam. Er raakte toen bekend dat bij hertesten van dopingstalen uit 2007, toen Dekker nog voor Rabobank reed, sporen van epo waren gevonden.

Foto Dick Demey

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties