Thomas Van der Plaetsen eindigt op 15de plaats op WK Atletiek Sport
Thomas Van der Plaetsen eindigt op 15de plaats op WK Atletiek
Sport

Thomas Van der Plaetsen eindigt op 15de plaats op WK Atletiek

Thomas Van der Plaetsen is zondag op de tweede dag van het WK atletiek in de Russische hoofdstad Moskou met een persoonlijk record van 8255 punten (vorig: 8164 op de Universiade in Kazan) op de vijftiende plaats geëindigd in de tienkamp.

Na het speerwerpen, de voorlaatste discipline in de tienkamp, stond de 22-jarige Oost-Vlaming op de dertiende plaats in de stand. In de afsluitende 1500 meter eindigde Van der Plaetsen in 4:37.93, zijn beste chrono van het seizoen, op de dertiende plaats, waarna hij in de eindstand naar de vijftiende plaats zakte. Zo eindigde hij wel twee plaatsen lager dan twee jaar geleden, toen hij bij zijn eerste deelname op het WK in het Zuid-Koreaanse Daegu knap dertiende werd.

Het goud ging in Moskou zoals verwacht naar de Amerikaan Ashton Eaton, olympisch kampioen en wereldrecordhouder. Met een totaal van 8809 punten, een beste wereldjaarprestatie, haalde hij het van de Duitser Michael Schrader (8670 punten) en de Canadees Damian Warner (8512 punten).

Belga Foto Photonews

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties