Titel komt dichterbij voor Real Madrid Sport
Titel komt dichterbij voor Real Madrid

Real Madrid heeft gisterenavond een serieuze optie genomen op een 32e titel. Het versloeg seizoensrevelatie Levante met 4-2. Barcelona ging onderuit bij Osasuna en kijkt nu al aan tegen een achterstand van 10 punten.

De 'Koninklijke' ontving in eigen huis Levante, dat iedereen verrast met een vierde plaats in de rangschikking. Na amper vijf minuten keek de ploeg van Mourinho al tegen een achterstand aan. Cabral kopte de bal onhoudbaar voorbij Casillas. Meteen daarna lukte Benzema de gelijkmaker, maar die werd onterecht afgekeurd.

Real had het moeilijk om in zijn spel te komen. Na 40 minuten beroerde Iborra ongelukkig de bal met de hand: tweede gele kaart en penalty. Christiano Ronaldo zette die feilloos om en 1-1 was de ruststand.

De tweede helft begon schitterend voor Real. Na enkele minuten kopte Ronaldo zijn tweede van de avond tegen de netten. Met 11 tegen 10 en een 2-1 achterstand was Levante aangeslagen. Christiano Ronaldo was nog niet voldaan en trapte in de 57e minuut de bal weergaloos vanop 20 meter in doel. Aruna Koné gaf Levante na een uur spelen even weer hoop met een rake kopbal, maar enkele minuten later legde Benzema de 4-2 eindstand vast.

Christiano Ronaldo scoorde dus drie keer en ziet zijn totaal aangroeien tot 27(!) goals in 22 wedstrijden. Lionel Messi volgt Ronaldo op een korte afstand met 23 doelpunten.

Barcelona leed een verrassende nederlaag tegen Osasuna. Bij de rust stonden de Blaugrana 2-0 in het krijt. De ploeg uit Catalonië wist wel nog twee goals te maken, maar ook Osasuna prikte er nog eentje tegen de netten. Door deze nederlaag ziet Barça de grote rivaal uit Madrid steeds verder uitlopen.

Real Madrid won haar laatste titel in 2008. De laatste drie jaar was het telkens FC Barcelona die 'La Liga' won, maar nu lijkt die reeks zo goed als zeker doorbroken.