Titelverdediger Italië mept recordkampioen VS uit Fed Cup Sport
Titelverdediger Italië mept recordkampioen VS uit Fed Cup
Sport

Titelverdediger Italië mept recordkampioen VS uit Fed Cup

Titelverdediger Italië heeft zich zondag in Cleveland (Ohio) voor de halve finales van de Fed Cup geplaatst. Karin Knapp (WTA-40) zette haar land op een onoverbrugbare 0-3 voorsprong tegen de Verenigde Staten door Alison Riske (WTA-46) met 6-3 en 7-5 te verslaan.

Zaterdag had Knapp al met 6-3, 3-6 en 6-1 gewonnen van Christina McHale (WTA-62) en nam Camila Giorgi (WTA-84) met 6-2 en 6-1 de maat van Madison Keys (WTA-37). In de halve finales neemt Italië het op tegen Spanje of Tsjechië. Door overvloedige regenval kon er nog maar één wedstrijd afgewerkt worden in Sevilla. Daarin won Carla Suarez Navarro (WTA-17) met 6-1 en 6-4 van Barbora Zahlavova Strycova (WTA-69). Het duel wordt maandag voortgezet.

Recordhouder VS

Vorig jaar veroverde Italië voor de vierde keer de beker door Rusland met 4-0 te verslaan. De Verenigde Staten zijn met zeventien eindzeges ruim recordhouder. De laatste Amerikaanse overwinning dateert wel al van 2000. Sindsdien waren de Amerikaanse tennisters drie keer verliezend finalist.

Belga, foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties