"Toch wat schrik van die twee Italianen" Sport
"Toch wat schrik van die twee Italianen"
Sport

"Toch wat schrik van die twee Italianen"

Tom Boonen is mederecordhouder op het palmares van de Ronde van Vlaanderen na zijn eerdere zeges in 2005 en 2006. Vlak na de wedstrijd was hij dan ook overgelukkig.

Toch kostte de zege hem bloed, zweet en tranen. "Ik had wat angst om met die twee jongens (Pozzato en Ballan, nvdr.) naar de finale te gaan", getuigde Boonen voor de VRT-microfoon.

"Bovendien was er in volle finale iets mis met mijn vesnellingsapparaat, waardoor ik af en toe doortrapte. Vooral op de Paterberg was het daardoor pompen. Ik heb nog overwogen om van fiets te wisselen, maar heb dat uiteindelijk maar niet gedaan."

"Ik was er ook niet gerust op omdat die twee Italianen elkaar goed kennen. Ik was bang dat ze van plan waren om mij af te maken."

"Maar de wind was mijn bondgenoot en zo kwam het tot een sprint. Pippo kwam daar langszij maar ik haalde het nog nipt."

Boonen heeft er nu al een prachtig voorjaar opzitten na zeges in de E3-prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en nu de Ronde. Toch kijkt hij al naar volgende zondag uit. "Het zou wat zijn als ik ook Parijs-Roubaix win. Ik zit goed op schema en Roubaix is toevallig mijn favoriete koers."

Een van de beslissende momenten in de wedstrijd was de val van Cancellara. "Ik heb de val zelf niet gezien, maar kreeg het nieuws door via mijn oortje. Het is spijtig want het is altijd mooier met hem erbij. Hij heeft echt een pechweek achter de rug."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties