Toshack stapt op als bondscoach van Macedonië Sport
Toshack stapt op als bondscoach van Macedonië
Sport

Toshack stapt op als bondscoach van Macedonië

De Welshman John Toshack is niet langer bondscoach van de Macedonische nationale voetbalploeg. Dat meldde de Macedonische voetbalbond (FFM) maandag. Toshack stond sinds begin augustus 2011 aan het roer bij Macedonië, een van de tegenstanders van de Rode Duivels op weg naar het WK van 2014 in Brazilië. Hij kon de Macedoniërs in acht wedstrijden naar amper één zege leiden, tegen Andorra.

Toch waren het blijkbaar niet de slechte resultaten waarom de samenwerking tussen beide partijen stopte. De Macedonische bond, en vooral de nieuwe bondsvoorzitter Ilcho Gjorgjioski, wilde namelijk dat de 63-jarige Toshack zich in Macedonië zou vestigen, maar dat zag de ex-speler van Liverpool niet zitten.

Macedonië zit samen met België, Servië, Kroatië, Schotland en Wales in groep A voor de kwalificaties van het WK voetbal 2014 in Brazilië. Op 7 september spelen de Macedoniërs hun eerste WK-kwalificatie-interland in en tegen Kroatië. De wedstrijden tegen de Rode Duivels zijn op 22 maart 2013 (in Macedonië) en 26 maart 2013 (in Brussel).

Verwacht wordt dat Boban Babunski of Goce Sedloski woensdag op de Macedonische trainersbank zal zitten tijdens de oefenpartij in Skopje tegen Litouwen.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties