Tottenham-icoon Ledley King stopt met voetballen Sport
Tottenham-icoon Ledley King stopt met voetballen
Sport

Tottenham-icoon Ledley King stopt met voetballen

De 31-jarige Engelse verdediger Ledley King (Tottenham Hotspur) heeft zijn afscheid van het voetbal aangekondigd. De ex-international had de voorbije seizoenen vaak af te rekenen met blessures, wat uiteindelijk leidde tot het einde van zijn carrière. Dat maakte Tottenham Hotspur donderdag bekend.

"Ik moet de club en de fans bedanken. Ik heb de afgelopen jaren heel wat wedstrijden gemist, maar iedereen is me blijven steunen. Ik heb hier 17 jaar van mijn leven doorgebracht en dit is dan ook mijn tweede thuis geworden. Ik ben blij dat ik ook na mijn carrière bij deze club mag blijven werken", verduidelijkte King, die als clubambassadeur aan de slag kan.

Ledley King speelde tijdens zijn carrière nooit voor een andere club dan de 'Spurs', waarmee hij in 2008 de League Cup won. Twee jaar later had hij een belangrijk aandeel in de kwalificatie van Tottenham Hotspur voor de Champions League, de eerste keer in de clubgeschiedenis. De laatste jaren kwam hij door een chronische knieblessure steeds minder aan spelen toe. Hij speelde ook 21 keer voor de Engelse nationale ploeg en nam deel aan het EK 2004 en het WK 2010.

Tottenham Hotspur trok onlangs Rode Duivel Jan Vertonghen aan om het defensieve compartiment te komen versterken.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties