Tour 2014 start in Engeland met rit in lijn Sport
Tour 2014 start in Engeland met rit in lijn
Sport

Tour 2014 start in Engeland met rit in lijn

De Ronde van Frankrijk 2014, die van start gaat in Engeland, zal op 5 juli beginnen met een rit in lijn tussen Leeds en Harrogate, gelegen in Yorkshire, zo werd donderdag door de organisatoren in Parijs bekendgemaakt.

Donderdagmorgen werden in Parijs de details van de start in Yorkshire vrijgegeven. Net zoals in 2013 zal de Tour de France niet met een korte tijdrit beginnen, maar met een etappe die erg gunstig is voor de sprinters. Op de tweede dag van de Ronde staat een rit van ongeveer 200 kilometer tussen York en Sheffield op het programma.

Op 7 juli gaat de Tour van Cambridge naar Londen over een afstand van 170 kilometer, met aankomst op 'The Mall', de straat van Trafalgar Square naar Buckingham Palace.

"De Ronde zal voor de tweede keer in 110 jaar in Groot-Brittannië vertrekken. Maar het is al de tweede keer in zeven jaar, een bewijs van de ontwikkeling van het wielrennen in het Verenigd Koninkrijk", zo zei tourbaas Christian Prudhomme.

"Na de zuidelijker start in Corsica in 2013, zal deze start de meest noordelijke uit de geschiedenis zijn", besloot Prudhomme. De rest van het parkoers van de Tour in 2014 zal op 23 oktober in Parijs bekendgemaakt worden.

Foto Isosport: Robbie McEwen aan het feest in de eerste rit van de Tour 2007 tussen Londen en Canterbury.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties