Tweedeklassers wachten op verdict BAS over Woluwe Sport
Tweedeklassers wachten op verdict BAS over Woluwe
Sport

Tweedeklassers wachten op verdict BAS over Woluwe

Dinsdagavond verdedigde tweedeklasser White Star Woluwe zijn licentiedossier voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Reeksgenoten Sint-Truiden, Heist en Sint-Niklaas volgden de zaak op de hoofdzetel van het BOIC van dichtbij, want de clubs zijn betrokken partij.

Sint-Truiden hoopt dat White Star geen licentie krijgt zodat de Limburgers de plaats van de Brusselaars in de eindronde kunnen innemen. Indien dit scenario zich voltrekt, zakt White Star naar derde klasse en is Heist (17e in eindstand) zeker van het behoud in tweede klasse. Heist moet op dit moment barrages spelen in plaats van Oudenaarde (16e), dat door de vrijwillige degradatie van Beerschot naar derde klasse nu al zeker is van het behoud. Sint-Niklaas (18e) treedt dan aan in de eindronde.

Naast White Star heeft ook Boussu-Dour een dossier bij het BAS. Op 16 mei weet die club of het een licentie krijgt voor tweede klasse. Krijgen zowel White Star als Boussu-Dour nul op het rekest, dan is ook Sint-Niklaas zeker van het behoud. Dat zou betekenen dat geen enkele tweedeklasser op basis van sportieve gronden degradeert naar derde klasse.

Donderdagavond spreekt het BAS zich uit over het dossier-White Star.

Foto Belga: Pierre Francois, advocaat van White Star Woluwe

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties