Tyler Farrar onzeker voor WK door hersenschudding Sport
Tyler Farrar onzeker voor WK door hersenschudding
Sport

Tyler Farrar onzeker voor WK door hersenschudding

Tyler Farrar is maandag niet meer gestart in de tweede etappe van de Ronde van Groot-Brittannië. De Amerikaanse Gentenaar liep zondag bij de massale valpartij aan het einde van de openingsrit een zware hersenschudding op, zo maakte de ploegdokter van Garmin bekend.

"Starten ging echt niet meer. Tyler stootte bij de val zijn hoofd nogal hevig en liep daarbij een zware hersenschudding op", legt dokter Prentice Steffen uit. "De richtlijnen binnen de ploeg bij zulke blessures zijn duidelijk. De medische staf zal hem van dichtbij opvolgen."

Of de 28-jarige spurter fit raakt voor het WK van volgende week zondag in Valkenburg, is nog maar de vraag.

Van Poppel

De Australiër Leigh Howard (Orica-GreenEdge) heeft de tweede etappe in de wielerronde van Groot-Brittannië (2.1) op zijn naam geschreven. Na een rit over 180,7 km tussen Nottingham en Knowsley klopte hij de Britse wereldkampioen Mark Cavendish (Sky) in een groepsspurt.

De Nederlander Boy van Poppel (Unitedhealthcare Pro Cycling), zondag al goed voor de tweede plaats, werd dit keer derde. Hij neemt de leiderstrui over van de Welshman Luke Rowe (Sky), winnaar van de openingsrit.

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties