Tyler Hamilton ontkent zwijggeld rond positieve tests Sport
Tyler Hamilton ontkent zwijggeld rond positieve tests
Sport

Tyler Hamilton ontkent zwijggeld rond positieve tests

De Amerikaan Tyler Hamilton, voormalige ploeggenoot van Lance Armstrong, heeft vrijdag op de Amerikaanse televisiezender NBC verzekerd dat er nooit smeergeld werd gebruikt om positieve dopingtests geheim te houden.

Na de dopingbekentenis van Lance Armstrong meldde Hamilton aan NBC dat hij sinds 1998 wist dat zijn voormalige kopman dopeerde. Hoewel de bekentenis volgens de 41-jarige Hamilton voor veel mensen pijnlijk was, "heeft hij gedaan wat hij moest doen." "Het is nooit te laat om de waarheid te zeggen."

Hamilton publiceerde recent een boek waarin hij uit de doeken deed hoe dopingpraktijken in de ploeg van Armstrong gangbaar waren. Armstrong reageerde hevig op de beschuldigingen van zijn voormalige ploegmaat.

Geen geheimhouding

Nu de publieke bekentenis een feit is, verwacht Hamilton geen excuses. Hij benadrukte dat Armstrong nooit een ploegmaat onder druk heeft gezet om doping te nemen. Van smeergeld om positieve dopingtests geheim te houden, was volgens Hamilton nooit sprake, ook niet in de Ronde van Zwitserland in 2001.

"Er is geen winnaar. Het is een droevige geschiedenis. Over mijn aandeel ben ik nog steeds beschaamd. Ik zal het altijd zijn, maar mijn leven gaat verder (...) net zoals dat van Lance", besloot de voormalige renner van US Postal.

Hamilton was ploeggenoot van Lance Armstrong in de edities van 1999, 2000 en 2001 van de Ronde van Frankrijk, de eerste drie van de zeven eindzeges van de Texaan.

Belga Archieffoto

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties